Aktualności


Sodastream - co to takiego? Czwartek, 15 Październik 2020

SodaStream – co to takiego?

Dawniej, w wielu polskich domach bez problemu można było natknąć się na urządzenie zwane syfonem. Służyło ono do nasycania wody dwutlenkiem węgla, swego czasu robiąc prawdziwą furorę. Świat poszedł jednak do przodu, z jednej strony przynosząc nam coraz to nowe gadżety, z drugiej natomiast ulepszając ta doskonale już znane.

Choć w sklepach da się obecnie dostać chyba wszystko, niektórzy z nas wolą we własnym zakresie przygotowywać wyjątkowe potrawy i napoje. Coraz popularniejszy produkt, jakim jest tytułowy SodaStream, to rozwiązanie wychodzące naprzeciw fanom takiego podejścia. Dzięki niemu w kilka sekund przemienimy zwyczajną wodę w gazowany napój o właściwie dowolnym smaku. To powrót to przeszłości w zaskakująco udanym, bogatym stylu.

Z czego składa się system SodaStream?

Urządzenie, o którym mowa to systemem do napojów gazowanych, składający się z ekspresu, cylindra (czyli naboju) oraz specjalnej butelki. Do takiego zestawu można dokupić także dedykowane syropy, dzięki którym w domowym zaciszu stworzymy coś zaskakująco pysznego. Sam sprzęt prezentuje się bardzo atrakcyjnie – otrzymał w końcu prestiżową nagrodę Red Dot Design Award – a jego obsługa nie stanowi problemu nawet dla młodszych dzieci. Modele Jet, Sprint i Source z pewnością każdemu przypadną do gustu.

Sekret przygotowywania pysznych napojów

Dla uzyskania najlepszego efektu zaleca się używanie wody uprzednio schłodzonej w lodówce – utrzymuje ona bąbelki lepiej niż ta pochodząca bezpośrednio z kranu. Produkt SodaStream pozwala na wybór jednego spośród trzech stopni nasycania dwutlenkiem węgla: łagodnego, średniego oraz mocnego. Nabój zawierający 425 gramów gazu wystarcza na przygotowanie od 60 do 80 litrów napoju, co przekłada się średnio na 6 tygodni pracy. Gdy nasza woda uzyska już właściwą postać, przyjdzie czas na dodanie do niej kawałków lodu, owoców lub też odrobiny wspomnianego wcześniej syropu. Co ciekawe, przydatność do spożycia takiego napoju wynosi około dwa, trzy dni, podczas których przechowuje się go w eleganckiej butelce. Stałe korzystanie z dołączonego – szklanego bądź wykonanego z tworzywa PET – naczynia pozytywnie wpływa na środowisko naturalne. Dzięki temu unikniemy zakupu nawet 300           standardowych, plastikowych butelek.

Co zrobić, gdy wykorzystamy pierwszy nabój?

Za nowy, pełny nabój zapłacić należy w okolicach stu złotych; wymiana zużytego egzemplarza kosztować będzie nas połowę tego. Nie jest to jednak najbardziej opłacalny sposób na cieszenie się smacznymi, gazowanymi napojami. Wystarczy, że tradycyjny jednokierunkowy zawór wymienimy na ten dwukierunkowy – co na chwilę obecną kosztuje również 50 zł – by już od następnego razu móc nabijać cylinder za cenę 10 zł.

 Aby skorzystać z usługi napełnienia naboju, wystarczy udać się na jedną z naszych całodobowych stacji we Wrocławiu przy ul. Krakowska 96, vis a vis Leroy Merlin oraz w Wilkszynie przy ul. Marszowickiej 12.

 

Galeria zdjęć z tego wydarzenia

Przejdź DO SKLEPU

TELEFONY

Biuro/zamówienia - 71 397 17 17
Przedstawiciel handlowy - 71 397 35 05
Zamówienia paliw - 71 396 24 15
Odprawy celne - 71 396 24 13
Księgowość - 71 396 24 18
Kasa - 71 396 24 12
Rozliczenia - 71 396 24 11
Dział butli - 71 396 24 16
Kadry - 71 397 35 07
Portiernia/waga - 71 396 24 10
Stacja Wilkszyn - 71 397 16 15
Stacja Krakowska - 71 343 83 24
Stacje kierownik - 664 493 730
Stacja Wilkszyn - 71 397 16 15